Personalia Paul Van Deun:

Ik ben geboren in Antwerpen in 1954 en studeerde klinische psychologie aan de Leuvense Universiteit ('72-'77) en sexuologie ('77-'79). Mijn klinische stage deed ik in de Viersprong Halsteren Ndl. residentiële behandeling van mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Ik maakte kennis met de verslavingsproblematiek tijdens de burgerdienst in JAC Leuven ('78-'79).

Ik ben gehuwd en heb 3 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen. In 1980 had ik een internship in Therapeutische Gemeenschap Le Levant in Lausanne Zwitserland als voorbereiding van de oprichting van De Spiegel op 6 oktober 1980 in Elsene , een initiatief van de Landsbond van Christelijke Mutualiteiten en het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten. Daarvan bleef ik tot 2013 algemeen directeur waarna ik er tot 28/2/2019 ambulant therapeut was.

Ik volgde opleidingen in de Systeem Therapie (IA academie, Antwerpen), Bondingtherapie (ESBP Keulen, Den Haag) en schoolde mezelf bij op het vlak van de neurowetenschappen en verslaving.

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen VVKP , de psychologenkring Leuven en van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen VAD, waarvan ik 6 jaar voorzitter was.

Ik ben lid van de psychologencommissie en onderschrijf haar deontologie. Ik ben gecertificeerd klinisch psycholoog. 

Profiel op linkedIn: linkedin.com/in/paul-van-deun-6648b648